Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! (Oturum AçKayıt Ol)


Yeni Cevap  Konuyu Gönder 
 
Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hollanda Mutfağı
25.08.2008, 01:34 AM
Mesaj: #1
Star Hollanda Mutfağı
Hollanda Mutfağı

Patates Yahnisi

MALZEMELER
1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma

HAZIRLANIŞI
Elmaları küçük küçük küp küp doğrayın.Patateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince doğrayın. Her ikisini de ya ayrı tencerelere yada bir tencerede tuzunu kararlayıp 15 dakika 3’er bardak suda haşlayın. Sonra her ikisininde suyunu süzün, ve suyunu atmadan muhafaza edin. Patates ve lahana kaynarken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızartığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın. En son patatesi püreleyin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice kariştırın. Ancak sucuğun yağından biraz ayırın. Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine süzülen ve muhafaza etmiş olduğunuz suyu karışım içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin çorbaya benzemesin. Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları bölerek artan sucuğun yağını hafifce kızartıp bu karışım üzerini süsleyerek ikram edin.

afiyet olsun...
(Tarif: Derya / Hollanda)
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı alıntı yap
25.08.2008, 01:36 AM
Mesaj: #2
Hollanda Mutfağı
Hollanda Usulü Yumurta

Malzemeler:
2 adet yumurta, 40 gr kruton, 20 gr tereyağı, 500 gr balık, 50 gr Hollanda sosu, 5 gr maydanoz

Hazırlanışı:
Krutonun üzerine haşlanmış yumurtayı yerleştirin, üzerine Hollanda sosu ve maydanoz ekleyin. Garnitür olarak balık püresi kullanın. Sosun yapılışı: sirke, karabiber ve doğranmış soğanı sirke tamamen buharlaşıncaya kadar haşlayın. Tencereye süt veya krema ekleyin. Yumurta sarısını da ilave edip devamlı karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın. Sürekli karıştırarak sıvı veya eritilmiş tereyağını ilave edin. İsteğe göre limon suyu ve tuz ilave edin. Soğutunca sosunuz hazır olur.

afiyet olsun...

(Tarif: Derya / Hollanda)
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı alıntı yap
25.08.2008, 01:37 AM
Mesaj: #3
Hollanda Mutfağı
Hollanda Bisküvisi

Malzemeler
1,5 su bardağı un
175 gram tereyağı
1 adet yumurta akı
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı
Unu eleyin ve ortasını çukur şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin. iyice karıştırın. Hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru üç eşit parçaya bölün. Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın. Toz şekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın. Hamur rulolarını da şekerle yuvarlayın. Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin.

Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta hararetli bir fırında 15 dakika kadar pişirin.
Servis yapın.

afiyet olsun...

(Tarif: Derya / Hollanda)
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı alıntı yap
25.08.2008, 01:40 AM
Mesaj: #4
Hollanda Mutfağı
Hollanda Çorbası

Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
200 gr şehriye,
75 gr kuyrukyağı,
7 bardak et suyu,
4 iri patates,
100 gr kuru fasulye,
1 küçük lahana,
1 baş soğan,
2 havuç,
2 domates,
1 sap kereviz,
2 diş sarmısak,
2-3 sap fesleğen,
yarım demet maydanoz,
75 gr rendelenmiş gravyer peyniri,
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapılışı:
Patateslerin kabuğu soyulduktan sonra ufak parçalar halinde doğranır, soğuk suya atılır. Kabuğu kazınmış havuçlar tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Lahana yaprakları teker teker ayrılıp yıkanır ve ince ince kıyılır. Kuyrukyağı iyice kıyıldıktan sonra bir güvece boşaltılır. Buna ince ince doğranmış sarmısak, fesleğen ve maydanoz katılır; güveç kuvvetli bir ateşe konur. Tahta kaşıkla karıştırılarak kuyrukyağı eritilir. Diğer taraftan bir tencereye zeytinyağı ile rendelenmiş soğan konur. Kuvvetli ateşte soğan tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Soğanlar kavrulunca kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalar halinde doğranmış domates içine katılır. Bir gece önceden soğuk suda ıslatılmış kurufasulye suyu süzüldükten sonra ilave edilir ve tencerenin kapağı örtülüp beş dakika pişmeye bırakılır. Bu süre sonunda suyu süzülmüş patates, havuç, ince ince kıyılmış kereviz ve lahana katılır. 7 bardak kadar et suyu da ilave edildikten sonra tencerenin ağzı kapatılıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca bunlar olduğu gibi güveçteki kuyrukyağlı karışımın içine konur ve çok hafif ateşte pişmeye bırakılır. Güveç ateşten indirilmeden 15 dakika önce şehriye katılır; tuzu, biberi serpilir. Çorba ateşten indirildikten sonra içine rendelenmiş peynir konur ve güveç sofraya götürülüp sıcak sıcak servis yapılır.

(Tarif: Derya / Hollanda)
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı alıntı yap
25.08.2008, 01:41 AM
Mesaj: #5
Hollanda Mutfağı
Peynir Çorbası

Malzemeler:
30 gr tereyağı
ince doğranmış 1 adet soğan
30 gr un
1 tablet tavuk suyu
60 gr Hollanda peyniri rendesi
tuz
karabiber
maydanoz

Yapılışı:
tereyağını eritip soğanları yağda beş dakika kavurun. içine unu katıp hafif ateşte 1 dk pişirin. tencereyi ateşten alıp et suyunu ilave edin. hepsini 10 dk kaynatın. tuz, karabiberi ekleyin. servis yapacağınız sıra peynir rendesini üzerine serpin. isterseniz maydanozları serpebilirsiniz.

(Tarif: Derya / Hollanda)
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı alıntı yap
Yeni Cevap  Konuyu Gönder 


Foruma Git: